Friday, April 12, 2024

Uručenjem certifikata završen šesti ciklus Napretkovog tečaja copywritinga

NaslovnaDruštvoUručenjem certifikata završen šesti ciklus Napretkovog tečaja copywritinga

Mostar – 9. svibanj 2023. – Svečanom dodjelom certifikata i prigodnim druženjem jučer je završen šesti ciklus tečaja copywritinga u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, Glavne podružnice Mostar.

Izgled certifikata dizajnirao je akademski slikar Željko Koren, član HKD Napredak GP Mostar

Predsjednik HKD Napredak, Miroslav Landeka, tom prigodom zahvalio je predavaču Marku Sutonu, članu HKD Napredak Glavna podružnica Mostar na još jednom uspješno provedenom tečaju copywritinga te čestitao svim polaznicima koji su uspješno savladali teorijski i praktični dio tečaja.

Miroslav Landeka, predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar

Riječi zahvale uputio je i  vodstvu i djelatnicima Narodne knjižnice HNŽ-a i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače koji su ustupili na korištenje svoje prostorije i tako omogućili održavanje i ovog šestog ciklusa tečaja copywritinga.

-Tečaj copywritinga postao je svojevrsni napretkov brend i činjenica da se on organizira već šesti put govori kako o kvaliteti tečaja tako i potrebi i zainteresiranosti za njegovo održavanje, rekao je Landeka.

Tečaj copywritinga osmišljen je kroz osam teorijskih i praktičnih susreta na kojem predavač, Marko Sutondiplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter, polaznike tečaja upoznaje s tajnama pisanja prodajnih tekstova (copy + writing = copywriting).

Polaznici se tijekom tečaja informiraju i educiraju o poznatim svjetskim copywriterima, njihovim djelima, strukturi i pravilima pisanja različitog tekstualnog sadržaja, a naučeno primjenjuju kroz praktične vježbe i domaće zadaće.

Voditelj tečaja Marko Suton, diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter

Za početak polaznici savladavaju pisanje kraćih tekstualnih sadržaja, kao što su objave za društvene mreže, da bi, kako tečaj odmiče, krenuli u pisanje dužih formi, kao što su službeni mailovi, PR tekstovi, newsletteri, oglasi za prodaju, itd.

Svoj kreativni put na Napretkovom tečaju copywritinga potvrđuju pisanjem završne vježbe, autorskog bloga od 500 i više riječi i s tom vježbom opravdavaju dobiveni certifikat.

Polaznici tečaja

O samom tečaju i predavaču svoje mišljenje dali su i neki od polaznika.

Blaženka Aničić:

Prije pohađanja tečaja o copywritingu znala sam vrlo malo,točnije da je usko povezan s pisanjem različitih sadržaja.

Budući da je tečaj koncipiran na način da ima puno puno praktičnog rada,upoznala sam se s različitim tehnikama pisanja,njihovim značajkama i efikasnom primjenom istih uz pomoć vrsnog predavača Marka Sutona. Svojim zalaganjem i entuzijazmom za rad poticao nas je na disciplinirano izvršavanje domaćih uradaka i samim tim primjenu naučenog kroz predavanja.

Poticao nas je da budemo kreativni i opušteni u pisanju,a njegov jednostavan pristup i dijeljenje osobnih iskustava u radu pomogli su nam pri stjecanju i usavršavanju vještina pisanja.

Najbolji savjet kojeg bih istaknula je da nam formule za pisanje budu smjernice u kreiranju sadržaja, a naglasak je na osobnoj kreativnosti.

Tečaj bih preporučila svima jer stečeno znanje i vještine primjenjive su bez obzira na posao kojim se bavimo i značajna su referenca u nasem životopisu.

Igor Zovko:

Iako sam novinar već 28 godina, imam tisuće napisanih vijesti, reportaža, intervjua, analiza, native tekstova, video priloga, video reportaža, putopisa…od Marka sam naučio dosta zanimljivih detalja o copywritingu. Jednostavan, jasan i posvećen u svojoj namjeri da prenese znanje. Topla preporuka svim kreativcima.

Ivan Bogdan:

Bez obzira na to jeste li student ili osoba koja je već postigla neku uhodanost u svom poslu, a zanima vas copywriting ili želite nadograditi svoje znanje iz copywriting-a, svima vam toplo preporučujem ovaj tečaj pod stručnim vodstvom Marka Sutona.

Kroz ovih osam susreta ne samo da ćete steći znanje koje vam je Marko obećao na početku tečaja, nego ćete steći i prijateljski odnos i zbog Markove sposobnosti da uz dozu humora prenese znanje, svaki susret će vam proći kao minut. Svima toplo preporučujem ovaj tečaj i naravno sve pohvale za Marka.

Nina Sivrić Ramadanović:

Prezadovoljna sam što je tečaj bio vrlo konkretno koncipiran, učili smo glavne tehnike copywritinga i odmah ih primjenjivali u praksi. Atmosfera je bila prijateljska i skroz opuštena. Marko je prava raja!

Nakon ovog tečaja sigurnije i slobodnije pišem! ????

Ana Bakula:

Tečaj Copywritinga pod vodstvom Marka Sutona jedno je korisno, pozitivno i zanimljivo iskustvo.

Kao početnica u svijetu copywritinga stekla sam bogato znanje. Profesionalan i individualan pristup u manjim grupama upravo je ono što nam daje priliku i poticaj da pomičemo granice u svom načinu izražavanja.

Kroz praktični dio nastave Marko nam je ukazao na svu problematiku, skrenuo pozornost na bitne stavke koje će nam pomoći u našem radu u budućnosti.

Tečaj nije samo za početnike što govori i činjenica da se dio grupe već uvelike bavi copywritingom a pozorno su upijali svaki dio predavanja svjesni da je Marko osoba s ogromnim iskustvom od koje se puno toga novog može naučiti.

Svima zainteresiranima od srca želim preporučiti isto, zasigurno će biti od velike koristi!

Matea Pehar:

Tražeći online tečaj za copywritera, saznala sam za tečaj uživo koji organizira Marko Suton pa sam se bez puno razmišljanja prijavila.

Onaj osjećaj kad odmah na prvu klikneš s nekim tko na zanimljiv i jednostavan način nesebično dijeli svoje stečeno znanje i iskustvo.

Definitivno dobar i kvalitetan uvod u osnove copywritinga, a na nama je da dalje brusimo stil te nastavimo pisati.

Tečaj preporučujem svima koje zanimaju kako nastaju prodajni reklamni oglasi, PR tekstovi, newsletteri, blogovi i sl.

Ni predavač Marko Suton nije krio oduševljenje s polaznicima tečaja:

„Jako sam zadovoljan s polaznicima. Pokazalo se da je tečaj odlično koncipiran budući da evo imamo već šestu generaciju polaznika koji su nakon samo osam susreta u mogućnosti kreirati svoj, u potpunosti autorski, blog tekst od 500 i više riječi. Imali smo odlične primjere blogova i htio bih se i ovaj put zahvaliti polaznicima na volji i trudu koji su pokazali tijekom praktičnih zadataka na predavanju kao i redovnim pisanjem domaće zadaće.“

Tečaj copywritinga bit će organiziran i ubuduće, a o točnom terminu sedmog ciklusa javnost će biti blagovremeno informirana.

Foto: Monika Šunjić, stipendistica HKD Napredak 

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI