Friday, April 12, 2024

U Sarajevu predstavljeno stvaralaštvo Marijana Mandića

NaslovnaKnjiževnostKnjiževne vijestiU Sarajevu predstavljeno stvaralaštvo Marijana Mandića

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Sarajevu je u petak 30. lipnja 2023. godine predstavljeno stvaralaštvo Marijana Mandića i to redom romani “Tranzicija”, “Vojnik u pet odora” te “Ideologija”.

Stojan Golemac, Marijan Mandić i Ivan Vrljić

U svojstvu promotora o stvaralaštvu književnika Mandića govorili su književnik Stojan Golemac te tajnik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar Ivan Vrljić, koji je ujedno bio i moderator predstavljanja.

Inače, roman Tranzicija po karakteru je kriminalističko-pustolovni dok je u romanu Vojnik u pet odora riječ o tipičnoj ratnoj tematici poučne i nadasve duhovite priče. Kroz Ideologiju se provlači se vojno – političko obiteljska priča zanimljive radnje.

Marijan Mandić rođen je 11. studenoga 1964. godine u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Prigrađanima i u Potocima, Srednju prometnu školu u Mostaru, a Filozofski fakultet, Odsjek za povijest, u Sarajevu.  Do sada je objavio: Bljesak nade na mom otoku (Split, 1994.), Krvava bjelopoljska poljana (Mostar, 1996.), Ljetopis borbi i nada (Mostar, 1997.), Plamen iznad bugojanskih šuma (Mostar, 1998.), Lutalica (Mostar, 2010.), Lipe mostarske (Mostar, 2018.), Tranzicija (Mostar, 2020.), Vojnik u pet odora (Mostar, 2021.), Ideologija (Mostar, 2022.) U rukopisu ima još nekoliko pripremljenih romana.

Marijana Mandića uskoro očekuje obrana doktorata na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu, a tema je razdoblje 19. i 20. stoljeća.

Mandić živi i stvara u Mostaru.

HKD Napredak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI