Thursday, June 13, 2024

U Busovači održana XXVI. sjednica Središnje uprave HKD Napredak: 70. Glavna izborno-izvještajna Skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak 14. listopada u Sarajevu

NaslovnaDruštvoU Busovači održana XXVI. sjednica Središnje uprave HKD Napredak: 70. Glavna izborno-izvještajna...

Pod predsjedanjem predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiče, u Busovači je u dvorani Općine Busovača u subotu 9. rujna 2023. godine održana XXVI. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva “Napredak“.

Dopredsjednici: prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, Josip Križanović, predsjednik dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednici: mr. sc. Venka Zorić i Miroslav Landeka

Domaćin sjednice Središnje uprave bila je podružnica HKD Napredak u Busovači na čelu s predsjednikom te dopredsjednikom HKD Napredak Josipom Križanovićem. U uvodnom dijelu sjednice on pozdravio sve nazočne i izrazio zadovoljstvo što se sjednica održava u Busovači koja je taj dan bila domaćin XI. međunarodne smotre folklora „Srce Središnje Bosne 2023.“ te pozvao sve nazočne da svojom nazočnošću uveličaju održavanje ove značajne kulturne manifestacije.

Predsjednik HKD Napredak Busovača i dopredsjednik HKD Napredak Josip Križanović

Također, upoznao je detaljno Središnju upravu s aktivnostima i projektima kao i poteškoćama u radu jedne od aktivnijih podružnica na području Središnje Bosne koja broji više od 300 aktivnih članica i članova.

Nazočne je u ime Općine Busovača pozdravio načelnik Asim Mekić, koji im je zaželio srdačnu doborodošlicu u Busovaču i pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju Općine i Napretka uz želju i nadu da će se ta suradnja nastaviti i proširiti i u budućnosti.

Načelnik Općine Busovača Asim Mekić

Predsjednik dr. Čiča zahvalio se u ime Središnje uprave HKD Napredak i Podružnice Busovača načelniku na svesrdnoj pomoći i podršci u radu koju pruža Napretku u Busovači.

Rad folklorne sekcije koja djeluje unutar Podružnice Busovača predstavio je voditelj sekcije i dopredsjednik Podružnice Ivan Križanović koji je ujedno najavio i pozvao sve nazočne na XI. međunarodnu smotru folklora „Srce Središnje Bosne 2023.“. Napretkova stipendistica Birigita Batista u svojstvu voditeljice predstavila je rad mladog i izvedbenog sastava dok je Dragana Bohutinski voditeljica i trenerica prezentirala aktivnosti Mažoretkinja HKD Napredak Busovača. O aktivnostima udruge Mladih koja djeluje unutar Podružnice govorio je predsjednik udruge Nikola Rajić. Nazočne su pozdravili i članovi udruge Mladih i Napretkovi stipendisti Matea Jurešić i Leo Filipović. O radu i  aktivnostima jedinog digitalnog kina na području Županije Središnje Bosne, kina “Theatre” govorila je ravnateljica Iva Filipović. Na kraju predstavljanja aktivnosti i sekcija koje djeluju unutar Podružnice nazočne je pozdravila tajnica Podružnice Marina Vuleta koju tu dužnost uspješno obavlja punih 23 godine i upoznala nazočne  o kratkoj povijesti kao i o projektima i aktivnostima Podružnice.

HKD Napredak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI