Tuesday, July 5, 2022

Predstava SKUPŠTINA na 45. Danima satire Fadila Hadžića

NaslovnaKazališteKazališne vijestiPredstava SKUPŠTINA na 45. Danima satire Fadila Hadžića

Predstava SKUPŠTINA Gradskog pozorišta Jazavac se nalazi u takmičarskoj selekciji 45. Dana satire Fadila Hadžića. Festival će biti održan od 4. do 26. jula u Kazalištu Kerempuh. Predstava SKUPŠTINA, nastala po motivima teksta PORODIČNA SKUPŠTINA španske autorke Kristine Klemente, biće izvedena u četvrtak, 17.6. u 20 časova.

U predstavi igraju Nataša Ivančević, Anja Ilić, Aleksandar Stojković, Senad Milanović i Marko Nedeljković. Predstavu je režirao Ivan Plazibat, a adaptaciju i dramatizaciju teksta radila je Ivana Stjepanović. Scenograf i kostimograf je Dragana Purković Macan, autor muzike je Petar Bilbija, a ovo je ujedno i poslednja predstava koju je kao lektor radio Milorad Telebak.

Riječ je o jednom od najdugovječnijih međunarodnih festivala na kojem se izvode najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i drugih zemalja. U sklopu ovogodišnjeg programa Dana satire festivalska publika može pogledati čak 14 predstava iz Zagreba, Rijeke, Splita, Beograda, Ljubljane, Banja Luke i Mostara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI