Friday, April 12, 2024

Odabrano deset priča u drugom krugu međunarodnog natječaja “Marko Martinović Car 2023″

NaslovnaKnjiževnostOdabrano deset priča u drugom krugu međunarodnog natječaja “Marko Martinović Car 2023″

Na međunarodni natječaj za priču „Marko Martinović Car 2023.” koju raspisuje HKD “Napredak” podružnica Vitez, ove godine pristiglo je 35 priča od 33 autora iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Nizozemske i Srbije.

Šest priča je diskvalificirano iz formalnih razloga, a žiri koji je imenovan poslije zatvaranja natječaja je vršio prosudbu u kojoj je trebalo izlučiti 10 priča za drugi krug.

Članovi žirija  (iz Bijelog Polja, Viteza i Zagreba) su  završili bodovanje priča koje udovoljavaju formalnim uvjetima natječaja  eurovizijskim sustavom i na taj način je izlučeno 10 priča koje prolaze u drugi krug.

Priče su poredane po redoslijedu prijavljivanja.
Šifra Džima45 priča ESIN BRAT; šifra Smilje priča KRUH OD LAVANDE; šifra Mandarinajutarnja priča RUKE; šifra A183914 priča TAOCI TRENA; šifra Чорт priča НАШИ; šifra Zenica blues priča FERDINE SUZE; šifra Kolovoz 2023 priča TIHO UREŠAVANJE; šifra Letnji dan priča ČUTURICA; šifra Ra-1234 priča PIROVA UTJEHA; šifra I mrtvi, živi smo priča TUĐIN, U TUĐINI.

Istim sustavom žiri će bodovati ovih deset priča, a to znači da svaka priča mora dobiti bodove. Tri prvorangirane će se dobiti sabiranjem bodova. Budući je Pravilnikom o nagradi međunarodne književne nagrade za priču „Marko Martinović Car“ propisano da moraju biti prva, druga i treća nagrada, u slučaju izjednačenosti obavit će se i treći krug.

Svečana dodjela nagrada obavit će se 22. 9. 2023. godine u 19,00 sati u Napretkovom domu u Vitezu.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa, a autori koji bez valjanog razloga ne nazoče svečanoj dodijeli odriču se novčanog iznosa u korist humanitarne udruge.

Dani Marka Martinovića Cara ove godine održat će se od 20.09. do 23.09.2023. u Vitezu.

HKD Napredak podružnica Vitez

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI