Wednesday, May 18, 2022

Napretkovi članovi Danijel i Tomislav Perić osvojili 1. i 2. mjesto na pjevačkom natjecanju u Osijeku

NaslovnaDruštvoNapretkovi članovi Danijel i Tomislav Perić osvojili 1. i 2. mjesto na...

Članovi HKD Napredak Glavna podružnica Mostar braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca osvojili su vrijedne nagrade na međunarodnom pjevačkom natjecanju ”Lav Mirski” u Osijeku.

Kako izvještava lokalni portal stolac.city Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku i početkom svibnja organizirala je međunarodnu glazbenu manifestaciju Lav Mirski. Natjecanje će se održati od 6. do 8. svibnja 2022. (ove godine u tzv. hibridnom obliku) – stručni ocjenjivački sud okupit će se u Osijeku te će slušati i ocjenjivati snimke natjecatelja iz cijelog svijeta. Natjecanje je pokrenuto 2013. godine i održava se kontinuirano, čak i tijekom pandemije.

Kao i svake godine uoči početka natjecanja, predstavnici Akademije su u spomen na velikog osječkog glazbenika položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu Lava Mirskog (1893.- 1968.), na groblju sv. Ane.

Natjecateljski dio počeo je u petak, 06. svibnja kada međunarodni stručni žiri iz Hrvatske, Mađarske, Sjedinjenih američkih država, Srbije, Rumunjske kreće s ocjenjivanjem izvedbi natjecatelja.

Braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca su studenti Muzičke akademije Sarajevo i osvojili su prvu i drugu nagradu na 10. međunarodnom natjecanju Lav Mirski u Osijeku u  klasi prof. Adema Pljevljaka Krehića.

Danijel i Tomislav pjevaju od malih nogu i svojim izvedbama su nas već uveseljavali u Stocu, a i šire. Ovim putem im čestitamo i želimo još puno ovakvih uspjeha!

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI