Tuesday, July 5, 2022

NAPRETKOVA IZLOŽBA „STEĆCI– SVJETSKA BAŠTINA UNESCO-A” U VITEZU

NaslovnaLikovna umjetnostNAPRETKOVA IZLOŽBA „STEĆCI– SVJETSKA BAŠTINA UNESCO-A” U VITEZU

U organizaciji HKD Napredak podružnica Vitez i HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u petak, 27. svibnja 2022. godine s početkom u 19 sati u dvorani HKD Napredak u Vitezu bit će otvorena izložba „Stećci – svjetska baština UNESCO-a.“

Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će se prezentirati umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sve fotografije su upotpunjene detaljnim tekstualnim objašnjenjima, na hrvatskom i engleskom jeziku, uključujući opis područja na kojem je stećak fotografiran te pojedinosti o samom spomeniku.

Ovaj projekt, a kojeg je osmislio i priredio Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, afirmira internacionalnu i prekograničnu suradnju, kulturnu povezanost, promovira zajedničku kulturnu baštinu te ima za cilj osnažiti i potaknuti daljnju zajedničku suradnju i kao takav dobio je i potporu Ministarstva kulture i športa Federacije Bosne i Hercegovine.
O izložbi će govoriti i Ante Vujnović, povjesničar i arheolog član HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, a u ime domaćina Gordana Mišković, predsjednica HKD Napredak podružnica Vitez.

Glavni cilj ove izložbe je predstavljanje stećaka publici u Vitezu i svima koji cijene ovo veoma vrijedno kulturno bogatstvo koje je prepoznato i od strane UNESCO-a.

HKD Napredak podružnica Vitez

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI