Wednesday, May 18, 2022

Najava: Napretkova izložba „Stećci-svjetska baština UNESCO-a” u četvrtak u Širokom Brijegu

NaslovnaLikovna umjetnostNajava: Napretkova izložba „Stećci-svjetska baština UNESCO-a” u četvrtak u Širokom Brijegu

U organizaciji HKD Napredak Podružnica Široki Brijeg i HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u petak, 28. travnja 2022. godine s početkom u 19 sati u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg  bit će otvorena izložba  „Stećci – svjetska baština UNESCO-a.“

Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će se prezentirati umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sve fotografije su upotpunjene detaljnim tekstualnim objašnjenjima, na hrvatskom i engleskom jeziku, uključujući opis područja na kojem je stećak fotografiran te pojedinosti o samom spomeniku.

Ovaj projekt, a kojeg je osmislio i priredio Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, afirmira internacionalnu i prekograničnu suradnju, kulturnu povezanost, promovira zajedničku kulturnu baštinu te ima za cilj osnažiti i potaknuti daljnju zajedničku suradnju i kao takav dobio je i potporu Ministarstva kulture i športa Federacije Bosne i Hercegovine.

Uz Marijanu Pažin Ivešić, predsjednicu HKD Napredak podružnica Široki Brijeg, na otvorenju izložbe govorit će i povjesničar i arheolog Ante Vujnović, član HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

Glavni cilj ove izložbe je predstavljanje stećaka publici u Širokom Brijegu i svima koji cijene ovo veoma vrijedno kulturno bogatstvo koje je prepoznato i od strane UNESCO-a.

HKD Napredak Podružnica Široki Brijeg

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI