Wednesday, October 20, 2021

Najava: IZLOŽBA ŽEPAČKI UMJETNICI

NaslovnaDruštvoNajava: IZLOŽBA ŽEPAČKI UMJETNICI

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u suradnji s HKD Napredak podružnica Žepče organizira izložbu naziva „ŽEPAČKI UMJETNICI“.

Izložba „ŽEPAČKI UMJETNICI“  bit će otvorena u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, u Galeriji kraljice Katarine Kosača u petak 1. listopada 2021. s početkom u 19 sati.

Izložba „Žepčaki umjetnici“ predstavit će 10 umjetnika koji rođenjem potječu iz žepačkog kraja, a to su: Mladen Ivešić, Josip Ivešić, Anđela Nikolić Vilić, Slađana Matić Trstenjak, Ljerka Njerš, Josip Ivandić, Kristina Ćavar i Saša Zečević. Izložba se sastoji od 20 opremljenih radova, spremnih za postavljanje izložbe.

Kustosica izložbe je Kristina Ćavar, mr. sakralne umjetnosti koja će predstaviti izložbu. Predgovor izložbe sačinili su dr. Art Dragana Nuić Vučković, i mr. Sakralne umjetnosti Kristina Ćavar.

Na skupnoj izložbi Žepačkih umjetnika sudjeluje sedam akademskih slikara i kipara koji su se školovali na Likovnoj akademiji u Širokom Brijegu. Generacijski su većinom bliski, a povezuje ih sredina u kojoj su odrastali kao i ona u kojoj su se umjetnički oblikovali. Sedam različitih umjetničkih osobnosti predstavlja se većinom s recentnim radovima što je pokazatelj njihove želje i strasti za umjetničkim djelovanjem i kreativnim stvaranjem i nakon završene Akademije.

U ime organizatora obratit će se Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, a izložbu će otvoriti Josip Nikolić dopredsjednik HKD Podružnice Žepče.

Izložba ostaje otvorena do 10. listopada 2020. godine.

Izvor: Hrvatsko kulturno društvo Napredak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI