Thursday, June 13, 2024

Najava: Izložba slika autora Marinka Slipca ‘Figuracija snova“ u Mostaru

NaslovnaLikovna umjetnostNajava: Izložba slika autora Marinka Slipca ‘Figuracija snova“ u Mostaru

U organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u petak 3. veljače 2023. godine s početkom u 19 sati u Galeriji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bit će upriličeno otvorenje izložbe‘Figuracija snova’, autora Marinka Slipca.

Izložba  ‘Figuracija snova’, sadrži petnaestak slika različita formata, više njih je 130 x 90 cm. Likovni kritičari uglavnom su je povezali uz apstraktni ekspresionizam, s ponekim dodavanjem realističnih likova.

O autoru:

Ovo će biti dvanaesta samostalna izložba, ovog autora, a samostalno je izlagao u sljedećim gradovima: Novi Travnik, Travnik, Sarajevo, Zenica, Jajce, Bugojno, Kiseljak, Vitez i Banja Luka.

Iza njega je preko pedeset skupnih izložbi, te sudjelovanje na više desetina likovnih kolonija, a koja su se zbivala na prostoru Bosne i Hercegovine, te Osijek i Zagreb u Hrvatskoj (‘Pasionska baština’).

Djelovao je i u drugim oblastima kulture, tako je utemeljio i vodio Zavičajnu zbirku ”Baština” (sa botaničkim vrtom), u Novome Travniku od 2004. do 2016. godine. Kroz to djelovanje, objavio je više znanstvenih radova iz oblasti arheologije i etnologije, te je bio sudionik znanstvenih simpozija iz istih oblasti. Autor je knjige ‘Tradicijski obrti Hrvata u Bosni i Hercegovini’ (2017.), a koautor je monografije ‘Guča Gora’ (2009.). Iz povezanog razdoblja su i njegovi dokumentarni filmovi na temu botanike (Stari – Carski hrast, Divovi središnje Bosne i Tise u Bosni i Hercegovini).

Autor je i likovnih ilustracija za više knjiga, tekstova kataloga za likovne i dokumentarne izložbe, te je postavio brojne scenografije za razna kulturna zbivanja. Primio je više priznanja za doprinos u oblasti kulture. Rođen je 1961. godine u Novom Travniku. Djeluje kao slobodni umjetnik.

Izložba će biti otvorena do petka 17. veljače 2023. godine.

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI