Thursday, January 27, 2022

Muzejski noćni izazov za djecu u MSURS

NaslovnaLikovna umjetnostLikovne vijestiMuzejski noćni izazov za djecu u MSURS

Muzej savremene umjetnosti u ovoj sedmici obilježava 18. maj Međunarodni dan muzeja koji je u znaku obilježavanja 130 godina od podizanja zgrade Stare austrougarske željezničke stanice u Banjoj Luci u kojoj se Muzej nalazi.

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana muzeja povezano je sa manifestacijom Evropska noć muzeja koju Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske redovno obilježava u okviru godišnjeg kalendara kulturnih manifestacija Grada Banjaluke. Zbog epidemiloške situacije muzeji u cijelom svijetu ovogodišnje obilježavanje Evropske noći muzeja povezaće sa Međunarodnim danom muzeja i obilježiti nizom različitih događaja u okviru sedmice Međunarodnog dana muzeja u kojoj se nalazi 18. maj.

Sedmica Međunarodnog dana muzeja u MSURS biće obilježena posebnim muzejskim noćnim izazovom za djecu, koji će se održati 20. maja u 19.00 časova. Tim povodom će biti priređeno dramsko vođenje kroz izložbu „Od Galerije do Muzeja“ dječijeg studija glume „DEA NIKA“, a u pitanju je Međunarodni muzejski noćni izazov – #MuseumAtNightChallange tokom kojeg će biti snimljena kraća videa, te ista biti prezentovana u okviru #MuseumAtNight.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI