Wednesday, May 18, 2022

Ljubuški: Održan festival za putnike svijeta

NaslovnaDruštvoLjubuški: Održan festival za putnike svijeta

Turistička zajednica Grada Ljubuškog organizirala je 1. Hercegovina Travel Fest. Na festivalu koji je trajao od 5. do 7. svibnja pripremljen je bio i bogat prateći program u kojem su nastupili Goran Milić, Davor Rostuhar, Robert Dacešin, Putoholičari, Jurica Galić-Juka, Ivan Kapović.

Prve večeri nastupio je Davor Rostuhar, hrvatski putopisac, fotograf i pustolov, prvi Hrvat koji je prepješačio 1200 km i s obale Antartike došao na Južni pol. Publici je prikazan njegov dokumentarni film „Ljubav oko svijeta“, kojeg je radio sa suprugom Anđelom.

Jurica GalićIvan Kapović i Robert Dacešin bili su gosti druge večeri festivala. Galić je publiku upoznao sa svojim putovanjem u Egipat, od piramida i hramova do Kopta i „Grada mrtvih“. Ivan Kapović iz Opuzena je govorio o putovanju biciklima s juga Afrike do Kilimanjara, a Dacešin o tome kako putovati i pri tome zarađivati te je prikazao i kratki film “Zašto Bosna i Hercegovina može biti BROJ 1 destinacija na SVIJETU?“.

Posljednji dan festivala bio je rezerviran za Putoholičare i poznatog televizijskog novinara Gorana MilićaIva Mihalic Krčmar, koja s mužem vodi popularni blog Putoholičari, publici je u prepunom Kulturnom centru predstavila Uskršnje otoke i Atacama pustinju koji su bili među odredištima njihovih putovanja.

– Iznimna mi je čast što smo pozvani na ovaj festival. Jako mi je drago da je u ovako malom mjestu kao što je Ljubuški događa nešto ovako veliko. Bilo nam je super, danas smo prošli po Ljubuškom i saznali što se nudi. Predavanja su bila odlična, organizacija više nego odlična i nadam se da se vidimo sljedeće godine – izjavila je Mihalic nakon predavanja.

Milić je u izlaganju govorio o različitostima načina življenja među kulturama na primjerima Balkanaca, Amerikanaca, Japanaca, Skandinavaca itd.

Panel raspravu vodio je   ljubuški putopisac Slobodan Tomić i on je uz organizatora Turističku zajednicu Grada Ljubuškog zaslužan za održavanje festivala.

– Meni je srce puno kad napokon mogu reći da je Ljubuški epicentar svijeta. Ovo je samo jedan u nizu festivala koje planiramo svake godine. Cilj je da približimo putovanje ljudima, da vide da je putovati lakše nego što misle – kazao je Tomić.

HRT – Glas Hrvatske

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI