Thursday, June 13, 2024

Kazališna predstava „Pizza s Krešom“ opravdala očekivanja mostarske publike

NaslovnaKazališteKazališna predstava „Pizza s Krešom“ opravdala očekivanja mostarske publike

HKD Napredak Glavna podružnica Mostara, u suradnji s Hrvatskim domom herceg Stjepan Kosača, u sklopu kulturne manifestacije Napretkov tjedan kulture sinoć je ljubiteljima kazališta omogućila da dođu na svoje i uživaju u gostujućoj predstavi redatelja i glumca Roberta Kurbaše „Pizza s Krešom“.

Robert Kurbaša, Nika Levak i Krešimir Mišak

Publika je u Kosači velikim pljeskom nagradila proslavljenog splitskog glumca Kurbašu, mladu glumicu Niku Levak te drugu glavnu ulogu u predstavi Krešimira Mišaka, poznatog zagrebačkog TV urednika i voditelja.

Dva prepoznatljiva lica, jedan iz svijeta kazališta, drugi s malih ekrana u predstavi su zamijenila uloge. Mišak igra čovjeka koji se oslanja na mentalne sposobnosti, dok je Kurbaša preuzeo ulogu čovjeka kojeg zanimaju teorije zavjere, urote i ezoterične stvari.

Predstava je rađena po motivima iz nezavisnog američkog filma s početka 80-ih godina prošlog stoljeća “Moja večera s Andreom” ova kazališna predstava”Pizza s Krešom” ponire u tematiku smisla života i naših težnji u potrazi za individualnom srećom.

Robert Kurbaša, Miroslav Landeka, Ivan Vrljić i Krešimir Mišak

 „Potrebni su nam sadržaji gdje se glasno promišlja ljudska egzistencija i pitanja koja nas tište u suvremenom svijetu, od teorija zavjere i urote, do zlouporabe znanstvene misli i djela, a kazališna umjetnost mora pronaći načine kako publici približiti različite stavove i postaviti adekvatna pitanja, kako bi pojedinac sam donio zaključak i dijagnozu vremena u kojem živi. Stoga mislimo da je za duhovno zdravlje, a scenska umjetnost je tu nužno potreban medij, esencijalno postavljati ovakve i slične komade na scenu kao sredstvo emocionalne i mentalne higijene građana naše zemlje.“ mišljenja je autor predstave Robert Kurbaša.

HKD Napredak Glavna podružnica Mostara

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI