Tuesday, July 5, 2022

Filmska radionica u Orašju

NaslovnaFilmFilmske vijestiFilmska radionica u Orašju

Hrvatska matica iseljenika i Centar za kulturu Orašje organiziraju Filmsku radionicu za mlade koja će se održati od 25. do 30. kolovoza.

Stručni voditelj je Ivan Mokrović, a organizatorice Sanja Pejić i Nives Antoljak.

27. DANI HRVATSKOG FILMA – IVO GREGUREVIĆ u Orašju, festival je u sklopu kojeg  se zadnji dan radionice prikazuje i film njenih sudionika. Cilj joj je da se mladi budući filmaši upoznaju s procesom stvaranja filma – od osmišljavanja ideje i pripreme rada na scenariju, preko pisanja i formatiranja scenarija, podjele uloga, glumačkih proba, snimanja uvježbanog pa sve do finalizacije i montaže snimljenog materijala i prikazivanja. Prije svega spomenutog, održava se i kratko teorijsko predavanje o filmu a polaznici su u sve dijelove procesa  aktivno uključeni.

Želja im je, kako ističu, okupiti Hrvate iz različitih dijelova svijeta, upoznati ih s hrvatskom kinematografijom i kulturnim i prirodnim znamenitostima Posavine te ostvariti važnih kontakata kao preduvjet budućih zajedničkih projekata.

Radionica će trajati od 25. do 30.kolovoza 2022., a Hrvatska matica iseljenika i Centar za kulturu pokrivaju troškove seminara. Radionica će se održati u prigodnim prostorima u Orašju, a sudionici će biti smješteni u motelu Villa Aroma. Sudionici sami plaćaju troškove puta do Orašja (BiH).

Za sve obavijesti i prijavnice obratite se organizatoru radionice Nives Antoljak na e-mail: nives.antoljak@matis.hr, uz kratki životopis. 

HRT – Glas Hrvatske

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI