Friday, April 12, 2024

Druga večer Jukićevih dana

NaslovnaLikovna umjetnostLikovne vijestiDruga večer Jukićevih dana

Nakon otvaranja Dana fra Ivana Frane Jukića koje je upriličeno u Narodnoj i sveučilišnoj biblioteci Republike Srpske i druga večer 18. listopada 2023. nastavila se u predivnom ambijentu navedene biblioteke. Ovaj put posjetioci su uživali u učeničkom stvaralaštvu, izložbi  radova učenika Opće gimnazije Katoličkog školskog centra ” Bl.Ivan Merz” simboličnog naziva Tragom Jukića, ne dozvoljavajući da ovaj velikan bude zaboravljen u svom rodnom gradu i to upravo od mladih ljudi  koji su i bili Jukićeva uzdanica. Jukić je spas vidio u obrazovanju, kulturnom uzdizanju i prijateljskom odnosu naroda Bosne i Hercegovine.

Nazočnima se obratila predsjednica HKD Napredak Banja Luka Ružica Grozdić Ševarika pozdravivši sve nazočne i istaknula da HKD Napredak nastavlja slijediti Jukića  i njegove plemenite ideje. Uključujući iz godine u godinu sve više mladih ljudi u manifestaciju, ne samo da odajemo počast fra Ivanu Frani Jukiću, nego ispunjavamo njegovu viziju i prenosimo mladima zemlju jednakosti za sve, kako je Jukić zamišljao Bosnu i Hercegovinu. Na kraju svog govora Grozdić Ševarika se zahvalila učenicima Katoličkog školskog centra na učešću i trudu, zatim stručnom žiriju, vikaru franjevačkog samostana Petrićevac fra Tomislavu Svetinoviću, Svjetlani Panić i idejnom tvorcu izložbe profesoru Davoru Paponji.

Posebnu zahvalu je uputila direktorici Katoličkog školskog centra u Banjoj Luci Sanji Hajder koja uvijek sa svojim djelatnicima stoji na raspolaganju i nudi pomoć u realizaciji projekata nadogradnje znanja i obrazovanja.

Žiri je zaista imao težak zadatak da među brojnim kvalitetnim radovima talentiranih učenika izabere tri najbolja, a o tome govori i činjenica da su pored prva tri nagrađena  učenika odlučili dodijeliti i simbolične nagrade za posebnu kreativnost – dodaje Grozdić Ševarika. Nagrađeni su Maja Tučić, Lara Pejić, Mihaela Ivaštanin, Maja Dodig i Deni Banović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PREPORUČENI ČLANCI